APV & trivsel

APVen kan være nøglen til at forstå, hvad der skal til for at højne trivsel

I HR-Afdelingen går vi op i trivsel på arbejdspladsen.

 

Med udgangspunkt i din virksomheds strategi og allerede eksisterende politikker, skræddersyr vi jeres egen Arbejdspladsvurdering (APV).

 

Fordi, vi modtager svar på APVen, sikrer vi anonymitet, hvilket giver medarbejdere tryghed til at give ærlig feedback. Når vi har modtaget alle svar, udarbejder vi 2 rapporter

  • Ledelsesrapport med anbefalinger til forbedringer
  • Medarbejderrapport, der fortæller om resultatet på APVen

 

Med udgangspunkt i de 2 rapporter, præsenterer vi resulatet ved et medarbejder-møde, hvor medarbejdere får mulighed for at stille spørgsmål.

 

APVen giver anledning til at tale om trivsel

Det er nærliggende at tale om trivsel i forbindelse med en APV.

Derfor opfordrer vi ledelsen til at inviterer medarbejdere til en workshop, hvor ledelse og medarbejdere sammen definerer:

  • Hvornår har vi det godt på arbejdspladsen
  • Hvordan er man en god kollega
  • Sådan arbejder vi her

 

Workshoppen omkring trivsel er vigtig fordi den er med til at skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø – en arbejdsplads, hvor vi er glade og er i trivsel.

 

Det behøver ikke at være svært at tale om trivsel, og hvad der skal til for at opnå ægte trivsel.

Hvad er lovkrav?

 

Bliver I snart, eller er I allerede 10 eller flere medarbejdere i virksomheden, så er der flere ting, I skal huske i HR afdelingen – faktisk er det lovkrav!

 

Vidste du for eksempel, at alle virksomheder med medarbejdere skal lave en APV – arbejdspladsvurdering? De fleste har helt sikkert hørt om den, men hvad kræves der for at undgå bøder?  Og hvordan er det lige, vi sikrer trivsel ved at lave en APV?

 

En Arbejdsmiljøorganisation (AMO) er lovpligtig, når I er 10 eller flere medarbejdere – det ved de fleste ikke! AMO består af mindst en arbejdsleder samt en repræsentant, der er udpeget/valgt af medarbejderne samt en arbejdsgiver.

 

Samtidig ligger der krav om gennemførelse af arbejdsmiljøuddannelse.

 

Er du klar til besøg fra arbejdstilsynet?

 

Arbejder du ikke med HR som profession, kan det virke uoverskueligt at sætte sig ind i regler, og hvilke processer der vil virke for din virksomhed, for ikke at tale om udførelsen. Det kan også nogle gange virke ulogisk, at de regler gælder for lige præcis din type virksomhed.

 

Vi hjælper dig med at undgå bøder og få styr på lovkrav én gang for alle.

En skræddersyet APV